Warning: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead in /web/angolnyelvtanitas/tanuljtanulni.hu/wp-content/plugins/dynalinks/dynalinks.php on line 34
Szalai Gabriella - az elfoglalt felnőttek angoltanára

Szalai Gabriella

Ahol találkozhattál velünk:

Ajándék új látogatóinknak!

 • 7 tévhit a tanulással kapcsolatban - minikönyv
 • "Sima út a sikeres vizsgákig - felnőtt fejjel" - minitanfolyam

Keresztnév

E-mail cím

TanuljTanulni.hu > Tanuljtanulni blog > Visszanyal a plágium, avagy 2 következmény, amivel számolni kell (2. rész)

Visszanyal a plágium, avagy 2 következmény, amivel számolni kell (2. rész)

2012. április 2. - 00:00
Hozzászólások: 18 hozzászólás
Kategória: Tanuljtanulni blog

Warning: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead in /web/angolnyelvtanitas/tanuljtanulni.hu/wp-content/plugins/dynalinks/dynalinks.php on line 34
Szalai Gabriella - az elfoglalt felnőttek angoltanára

Írta: Szalai Gabriella
tanulás-tanár és hivatásos tanuló

18 hozzászólás – Visszanyal a plágium, avagy 2 következmény, amivel számolni kell (2. rész)

 1. Barna Mónika mondja:

  Nem tudom, hogy mi a jobb, ha valaki lemond, mint Schmitt vagy, ha nem mint Gyurcsány. Melyik a jobb a nemzetnek. Szerintem egyik sem. Úgy látszik, mi magyarok mindig hazugságokkal vagyunk híresek. Végül is, ha úgy nézzük a rossz hír is hír.

  Mónika

 2. Gergo mondja:

  Nem azon kell gondolkodni, hogy lemondani/nemlemondani, shmidtt/gyurcsány, hanem azon, hogy HOGY KERÜLTek ODA!?

 3. SzOrsi mondja:

  Pont erre gondoltam, hogy rendesen végeztem az egészségügyi főiskolán, a végén én már pont ”hieté”-s helyett ”se”-s diplomát kaptam, és azért, mert valami kretén kitalálta, hogy a tf-et is idecsatolják, most majd az én szakdogámra is nézhetnek majd ferdén, hogy igazi-e…

  De nincs igazad: az igazságnak ki kell derülnie mindig! És jobb, ha kiderül, bármi is legyen a következménye. Mert ha azt mondod, inkább sumákoljuk el, akkor a következő lépés, hogy ciki, ha kiderül, valaki ártatlanul ül börtönben, sikáljuk el az ügyet, elfér ott, nem? Az igazi bűnös meg röhöghet a markába. Szóval, hol húzod meg a határt? Kinek jár, hogy elnézzük, ha csal? Kinek jár, hogy elnézzük, ha lop? És ha továbbmegyek: milyen pozíciót kell elérnem, hogy büntetlen maradjak, ha kirakom a netre a te anyagaidat, mint a sajátomat és pénzért árulom, teszem fel?

  Politikától függetlenül értettem, amit írtam, csak mert szerintem nem jár egy politikusnak (se színésznek), hogyha lebukik, hogy csalt (gázolt, nőt vert), akkor elsikáljuk neki, mert mit gondolnak rólunk (mert milyen jó színész a másik oldalról)…

 4. SzOrsi mondja:

  Gergo: Bizony! Igazad van, ez a fő kérdés! Nem kellene kompromisszumokat kötnünk, amikor szavazunk.

 5. Eli mondja:

  Gabi, az okfejtés itt most – kivételesen – téves.
  A YouTube kapcsán elgondolkodtál azon, hogy az amerikaiak miért nem ”lopnak”? Viszont mi miért? Elmondom: az amerikaiak nincsenek rákényszerítve. Ha rá lennének, ugyanazt csinálnák mi mi!!
  Ugyanis ugyanaz a jogtulaj, aki kirakja a tiltást a YouTube-ra, az havonta átszámítva 1500Ft!!!!ért adja amerikában a korlátlan hozzáférést. (NetFlix, minden film és sorozat, digitálisan, akkor nézed amikor akarod, azt amit akarsz, reklámok nélkül -, olyan mint nálunk a torrent. Meg persze az AppStore, 1 dollar minden – nálunk egyik sem elérhető.) Ha te havi (átszámítva a fizetéseinkhez) 500Ft-,ért kapnád mindezt, torrenteznél? 🙂
  Szóval senki ne érezze magát egy ”lopós” nemzet tagjának a jogsértések miatt, az csak a következménye a jogtulajok politikájának. Megérdemlik! (plágiumot nem beleértve)
  Az egyetemek hírneve miatt meg senki ne aggódjon: mennyire vesznek komolyan külföldön egy magyar angol nyelvvizsgát? :)) Vicces&#8230, Ugyanez van az egyetemeinkkel is, Schmitt Pál ide vagy oda.
  Itthon az egyetemi végzettség csak egy pipa, senkit nem érdekel hol végeztél, mert nem ezért kapod meg a munkát. Külföldön meg eddig sem ismertek el, ha nem nemzetközi iskolában végeztél.

 6. Zsozso mondja:

  Jaj, Te Lyány! Mondhatnám igazad van, kezdhetném azzal, hogy ”ha valaki nem akarja, hogy kiderüljön valami, jobb ha meg sem teszi”. Igazság lehet, de az igazságnak millió arca létezik! Azt mondod: nem politizálsz. Pedig belemégy már azzal, hogy ezt leírtad! Belegondoltál, hány kisdoktoriról lehet/lehetne ugyanezt elmondani? Hány bizottságot, bírálót lehet visszamenőleg felelősségre vonni. N e m f e l m e n t é s (! ! !), de hány diplomát vontak vissza ”puskázás” miatt? Jó, az nem plágium, ”csak” csalás… És az egyetemen ezt sikeresen megcsinálni még ”művészet” is! Na, ott kellene valamilyen változást elkezdeni! (Akik ezt elkezdték, azokat kellene kötelezni a megáradt folyó visszaterelését a medrébe!) ,(

 7. Gabi mondja:

  Eli,
  lehet ám, hogy azért látom másképp a dolgokat, mert én is ”jogtulaj” vagyok. Sőt. Biztos ez is benne van. De az is, hogy évekig éltem kint, és tény, hogy ez igencsak megváltoztatta az etikai szintem. Ha valami drága, elfogadom a tényt. És nem várom el, hogy megkapjam olcsón azért, mert egy másik országban, mások meg tudják venni. De ez csak egy vélemény – és borzasztóan népszerűtlen, tudom. De attól még kiállok mellette. 🙂

 8. Gabi mondja:

  Ez tetszik: ”ha valaki nem akarja, hogy kiderüljön valami, jobb ha meg sem teszi&#8221, 🙂 🙂

 9. Zsozso mondja:

  Nos, öröm részemre, hogy tetszik. Amennyiben jól emlékszem kínai közmondás. Persze nekem éppen olyan megfontolandó a másik is: az igazságnak végtelen sok (millió) arca van !

 10. Káli Erika mondja:

  Tisztelt Honlap Üzemeltető!

  Nagyon méltatlan az utóbbi két ”hírlevelének” közzététele.
  Nem gondolnám, hogy erre kellene fókuszálnia a ”tanuljtanulni” oldalnak. Ez az arculat-váltás már eltávolíthatja Önöket eredeti
  – egyébként jó – céljaiktól. Ez már kő kemény politika, csak más köntösbe igyekeznek bújtatni. Így már számomra nem jelent többet, mint a számolatlanul sok, bulvár-portál.
  Nagyon sajnálom, hogy eddigi igényességük elszállni látszik….
  A magam részéről nem tartanék igényt a továbbiakban semmilyen információs anyagukra.

  Káli Erika

 11. aKarcsi mondja:

  A ”tolvajnemzet” megkozelítéssel egy baj van: HAMIS. 20-22 évvel ezelőtt különösen a ”kisdoktorinál” -amit nyugaton semmibe vettek!- nem volt olyan magas követelményszint! S.P. az elvárásnak eleget tett azzal, hogy az irodalomjegyzékben egy helyen feltüntette pl. a bolgárt. Ezt lehet összecsapott munkának minősíteni, de nem lopásnak! Ezért igaz az, hogy az ügy kirobbantói Hazánknak ártottak főleg. Jogilag: ami 20 évvel ezelőtt megfelelt, azért nem lehet elmarasztalni MA valakit!

 12. Eli mondja:

  Gabi,
  Amikor neked kint élve megváltozott az etikai értékrended az valójában azért történt, mert belekostoltál abba a világba, ahol mindenki könnyűszerrel meg tud venni mindent. (majd mindent)
  De a probléma nem is az, hogy ők megengedhetik mi meg nem, hanem hogy amerikában UGYANAZ a jogtulaj _sokkal_ olcsóbban adja ugyanazt amit itthon! Ha te a tanulókártyáidat (mint jogtulaj) itthon 5000-ért adod, amerikában meg 1000-ért (filmekben, zenékben kb ez az arány), akkor ne csodálkozz, hogy a magyarok elkezdik torrentezni&#8230, Sőt, a helyzet még ennél is rosszabb, hiszen nagyon sok tartalom itthon el sem érhető, amit ott fillérekért adnak (nézd meg a NetFlix-et, majd hasonlítsd össze itthon egy T-Home kábeltévével. Vagy az AppStore-t a filléres számonkénti letöltéssel itthon meg a komlett CD árusításával&#8230, Siralmas, pedig a jogtulajok ugyanazok!!
  Mintha csilli-villi alkalmazásban árulnád 1000Ft-ért a komplett tananyagaidat amerikában, itthon meg 5000-ért a papírra nyomtatott formát lehetne csak megvenni. Hümmm? Csodálkoznál, ha az okos magyarok megszereznék az amerikait?
  Nem a magyarok a hibásak, nem vagyunk erkölcstelenebbek, csak nem vagyunk hülyék. És is szívesen fizetnék olcsó legális letöltésekért, mint az amerikaiak teszik, csak nálunk ezt egyszerűen nem árulják. Az amerikaiak is többet torrenteznének, ha a helyzet fordított lenne -, vagyis ez nem ország függő, hanem árpolitika kérdése.

 13. Dr. Diesel mondja:

  Néhány magyartól hallottam, hogy a magyarokkal mindent meg lehet csinálni.
  Magyar bérek mellett lehet nyugati árakat kérni bármiért. Ez így nem jól van.
  😕

 14. Eli mondja:

  Kár is neked Gabi gondolatait olvasnod, mert nem is érted, mit ír 🙂
  Csak azért, mert egy politikai szereplővel történtek _következményeiről_ ír, ez még távol van a politizálstól. Ha politizálást látsz ki belőle, az csak azért van, mert azt akarsz látni benne.
  Tanuljtanulni – tanulás – végzettség – botrány a végzettségek körül – következmény a te végzettséged megítélésére – miért is járatódunk le?
  Hol nem látod az összefüggést?

 15. saskya mondja:

  Hát ez a cikk egy kicsit durvára sikerült! Bocs, de így gondolom.

  Másrészről: én is elítélem az ilyen arányú átemelést egy doktoriba, de tessék mondani, hol van a doktori védés bizottságának felelőssége? Kik voltak ott a műhelyvitán és azok most hol vannak? Az egyetem arra hivatkozással vonta vissza a tudományos fokozatot, hogy ha tudtuk volna akkor nem kapta volna meg… Hát milyen felkészültsége volt a bírálóknak ha nem vették észre?! Észrevették kérem! Nagyon is észrevették, csak akkor ”valamiért” jobb volt együttműködni. Hát akkor most is álljanak oda Schmitt Pál mellé és vigyék el együtt a balhét. Ne nyilatkozzon az egyetem kívülállóként, mert nem az!

  Elnézést kérek a kirohanásért, de nagyon mérges lettem. Az Elnök hibázott és most viszi a balhét.Ez egy demokráciában így van jól! De azok akik kirobbantották mindezt most dörzsölik a kezüket,mert már valakinek kell a poszt és meg is fogja kapni. Mi meg balga nép, az összes csalódottságunkat, haragunkat, dühünket, gyűlöletünket ráborítjuk erre az ügyre és az immáron exelnökre, mert azt hisszük, hogy a népharag váltotta le Schmittet. Pedig nem! Ez is csak egy megrendezett koreográfia szerint történt. Már nem kunszt bolsizni, Gyurcsányozni, már elzsibbadtunk attól, hogy a nyugati tőke a magyar népet, sőt egyenesen Mária országát támadja…. most van Schmitt ügy! Aztán majd lesz más ügy… mert mindig lesz gumicsont amin a magyar rágódhat.

  Ugyan úgy lecseng majd ez is mint a valamikori sport és ifjúsági miniszterünk Deutsch Tamás diplomája körüli kétkedés hullám, vagy mint az angol nyelvtudás nélküli EP képviselő Áder János Youtube-os telefonos beszélgetésének hullámai. ”Sorry I am a meeting!” Na hagyjuk! Azért mert valaki,- még ha az a Közt. Elnök is – plágiumot alkalmaz az aspiratúrájában és meg van/volt hozzá a kapcsolatrendszere, hogy sikerrel járjon, attól én még nem érzem magam ”tolvaj nemzet” állampolgárának.

 16. Laci mondja:

  Pont fordítva van, mint gondoljátok, azért olcsó mert nem ”torrenteznek” és nem pedig azért amerikaiak, üzleti dolgokban nincs ilyen hogy olcsóbban adom mert ők is amerikaiak hanem mert megveszik. Az meg gyerekes gondolat hogy ha olcsóbb lenne mindenki megvenné, semmi összefüggése sincs az árral, hanem inkább hogy nincs következménye és ”ha más is letölti, akkor én nem leszek hülye megvenni”.

 17. Vass Gábor mondja:

  Én sem örülök akipattant ügy eredete miatt, meg a sok párttagság alapján kapott oklevél miatt amik szerte ki hazánkban feltalálhatók lennének, ha mindenek volna ellenzéke.
  Igazán azonban azok háborítanak fel, akik felplankolták az ügyt és nem az illető szemébe mondták, hogy ha nem mond le, felplankolják.
  De az országunkat ilyen helyzetbe hozni, egy kis politikai sikerért cserébe, ez aztán az igazi disznóság.
  De talán nem leszünk tolvaj ország emiatt, hiszen a német szövetségi elnök ennél súlyosabb, korrupciós botrányba keveredve volt kénytlen lemondani, a korábbo német kancellár is korrupciós botrányva keveredett, mégse lett korrupt ország Németország.
  A franciák nagy elnöke Ch. is korupcióüs botrány miatt állt bíroság előtt, mégse korrupt ország Franciaország. Az IMF vezér is biroság előtt állt és áll most is botrányai miatt, a világ mégse tartja botrányonak atz IMF-et. (talán mi mégis).
  Tán nem kéne egymást bármi áron és mindig bemártani valami sz….os ügybe, mert így mindnyájan mindig egy kicsit sz-…-ak leszünk.

Szólj hozzá!

Te mit javasolsz ezzel kapcsolatban? Van valami kiegészítésed, megjegyzésed?
Segíts másoknak, és írd le itt!

You must be logged in to post a comment.

© 2012 – tanuljtanulni.hu

Elfoglalt, rohanó felnőtteknek segítünk tanulási céljaik gyors és fájdalommentes elérésében, és a munkaerőpiacon való boldogulásban

Oldalunk sütiket (cookie) használ. Az Uniós törvények értelmében kérünk, engedélyezd a sütik használatát! További információ

Az Uniós törvényeknek megfelelően felhívjuk figyelmedet arra, hogy weboldalunk sütiket (cookie) használ. Ezek veszélytelen fájlok, melyekre a felhasználóbarátabb böngészés miatt van szükség. A sütiket letilthatod böngésződ beállításaiban. Az "Engedélyezem" gombra való kattintással elfogadod a sütik használatát.

Bezárás