Szalai Gabriella - az elfoglalt felnőttek angoltanára

Szalai Gabriella

Ahol találkozhattál velünk:

Ajándék új látogatóinknak!

 • 7 tévhit a tanulással kapcsolatban - minikönyv
 • "Sima út a sikeres vizsgákig - felnőtt fejjel" - minitanfolyam

Keresztnév

E-mail cím

TanuljTanulni.hu > Tanuljtanulni blog > Mit tanulsz most?

Mit tanulsz most?

2016. január 21. - 16:57
Hozzászólások: 41 hozzászólás
Kategória: Tanuljtanulni blog

 

Tanulsz most valamit?Mit tanulsz most?

Érdekelne, hogy mit!

És hol tanulsz? Felsőoktatásban, vagy otthonról interneten, vagy egy baráttól, ismerőstől? Vagy a munkahelyeden szervezett formában?

Miből? Jegyzetekből, könyvekből, videókból? Tréningeken, konferenciákon?

Két éve először most lesz "Okos tanulási technikák felnőtteknek" tréning, szeretnék picit készülni rá, ezért nagyon érdekelne a válasz a fenti kérdésekre! Megírod?

Ha megírod hozzászólásban, megnyerheted a "Sikeres tanulási technikák" otthoni, dobozos tréninget – sőt egy ingyenes belépőt is kaphatsz hozzá a január 30-i személyes tréningre.

Sorsolás: január 25-én, hétfőn!

Szóval akkor? Mit tanulsz most? Hogyan, mikor és miből? Játszol velem, és megírod?

 

Szalai Gabriella - az elfoglalt felnőttek angoltanára

Írta: Szalai Gabriella
tanulás-tanár és hivatásos tanuló

41 hozzászólás – Mit tanulsz most?

 1. Szilvi mondja:

  Kedves Gabi!

  En jelenleg szeretnek ujra erettsegizni egy targybol hogy bejussak foiskolara. Altalaba konyvben ala huzzom a fontos reszeket es sajat jegyzetet keszitek belole es azt olvasgatom. Nem valami jo modszer nagyon keves ideig emlekszem a megtanultakra. Angolt tanulok videos modszerel az tetszik de a nyelv tanulas mar egy kulon tema. Remelem segit a valaszom.

 2. Dömötör józsef mondja:

  Szia,nagyon szeretem,tanácsaidat,tippjeidet.Csak ne reggel kórán küld leveleidet,mert elég hangos a telefonom.Köszönöm.Jóska

 3. József mondja:

  Szia Gabi!

  Én most a felsőoktatásban tanulok jogot levelezőszakon.Ez már a másoddiplomám lesz,de 5 év kihagyással,amit valahogy érzek,hogy nem olyan könnyen pörög az agyam,mint régen.Mit ne mondjak vért izzadok és keresem én is az okos módszereket,amivel gyorsabbá,de maradandóvá tehetném a tanulási folyamatot.Hajnalban szoktam tanulni,mert akkor van időm,valamint úgy érzem,hogy jobban fog az agyam olyankor.Én a könyvekből jegyzetett készítek a legfontosabb részekből és a jegyzeteken belül fejezetcímeket adok meg,amit különböző színekkel különböztetek meg,utánna pedig hangosan olvasom fel az anyagot és várom a csodát.:-)Sajnos időigényes folyamat.Szép napot!

 4. Márti Kenéz mondja:

  Kedves Gabi!

  Több mint 1 éve tanulom az angolt napi szinten. Van amikor csak 10-15 percet, van mikor 1 órát és naponta többször. Ez mellett igyekszem magam körbevenni az angolnyelvvel. Kedvenc zenéimet csak angolul hallgatom. Mivel autodidakta tanulok, sokat segítenek az ötleteid, tanácsaid, amit hálásan köszönök. A duolingo.com – Tőled származik az ötlet – a favoritom, mert visszajelzést kapok a tudásomról. Az anki is jól bevált nálam. Valamint néhány androidos program is jelentősen segíti a fejlődésemet – úgy érzem. Most kezdek ráérezni az ízére. Legkönyebben akkor maradnak meg a tanultak bennem, ha látom és hallom az anyagot egyszerre.. Karácsonyra folyékonyan akarok beszélni angolul. Rajta vagyok nagyon! 🙂

  Kívánok neked sok sikert az élet minden területén!

  Köszönettel: Márti

 5. Krisztina mondja:

  Kedves Gabi,

  Én most itthon baba mellett próbálok felkészülni az angol szakmai nyelvvizsgára. Az 1000 kérdés és válasz a turizmusban, gasztronómiában című könyvet igyekszem magamévá tenni. Jegyzetelek belőle, így olvasom és le is írom, duplán rögzül. Már csak ez hiányzik a diplomámhoz, és ebben az évben tervezem letenni sikeresen. ☺

 6. Szilvia mondja:

  Németül tanulok. Munka mellett esténként. Egy nyelvoktató csomagot használok, ami mondatok és kifejezéseken keresztül tanít. Újrakezdőként ez elég kihívást és haladást biztosít. Emellett elkezdtem németül olvasni, amit nagyon élvezek.

 7. Ágnes mondja:

  Több mint egy éve a Duolingo-val kezdtem angolul tanulni,  a karácsonyi időszakban találkoztam a te anyagaiddal, megvettem az Instant Vital-t, ami kicsit nehéznek tűnik, de nem adom fel. A január 16-i előadásodon megvettem a Start és a Zero kártyákat, ezek tetszenek, remélem menni fog. Az előadásod, az irásaid és mások is megerősítettek abban, hogy a kitartás, a mindennapi gyakorlás, új, nem szokásos módszerek kipróbálása  eredményt kell hogy hozzon.

 8. Éva mondja:

  Kedves Gabriella!
   
  Köszönöm megkeresésedet! Koromnál fogva a fontolva haladók táborába tartozom. Örömmel olvasom a honlapod. Figyelem tevékenységed és tisztelem hallatlan igyekezeted , hogy átadd tudásod, tapasztalataidat. Némely írásod megkapó őszinteséggel szól a tanulás nehézségeiről és ez erőt ad, így  "I never give up!"

  Sok sikert kívánok!

 9. Anita mondja:

  Szia Gabi,

  Èn az év màsodik felèben fogok a màsodik gyermekem utàn ùjra munkàba àllni. Hogy a règi vagy ùj helyen, a jövô zenèje, de biztosan àt kell magam ràgnom az idôközben vàltozott jogszabàlyok tömkelegèn. Muszàj lesz a szàmítògèpes ismereteimet is fejleszteni, bôvíteni. És ugye az angol…Kèt gyerek mellett minden technika jòl jön, ami a hatékonysàgot növeli! :))

 10. Nyeste Katalin mondja:

  Kedves Gabi ! Én most két-három dolgot tanulok egyszerre. Először is számítástechnikát Van egy barátom Kanadában és ő segít, e-mail-en megírja a dolgokat és én kipróbálom és nagyon élvezem. Közösen örülünk a sikerélménynek. Így aztán néha már autodidakta módon is rájövök erre-arra.

  A második: a gyermekemmel kapcsolatos nevelési technikát. Ezt egy szakember segítségével, e-mail kapcsolaton át internet segítségével tanulom, inkább olvasom. Aztán igyekszem alkalmazni.

  A harmadik: a kollegáim segítségével osztályfőnöknek tanulok. Mesélnek, én jegyzetelek a füzetembe illetve töb kollega véleményét meghallgatom.

  Remélem, hogy ezek a tanulási módszerek nem okoznak kiábrándulást.

  Szervusz: Kati

 11. Zsófi mondja:

  Szia Gabi!
  En jelenleg angolt tanulok. A tanulasi tarhazam igen szines. Van tobb tanuloprogramom, tankonyvem es persze egy szep gyujtemenyem a tanulokartyaidbol. Most epp a Vital1 van a porondon. Itthon es a munkahelyemen a szabad perceimben szoktam elovenni az angolt. Sajnos nem annyiszor mint szeretnem. Nekem kicsit akadozva megy az onalloan torteno tanulas. Emellett meg szerintem beleestem abba a hibaba is, hogy tul sok mindent halmoztam fel. Nem mindig tudom eldonteni, hogy most epp melyik teknikat is valasszam. Melyik konyvbol tanuljak, vagy inkabb a kartyakat vegyem elo. Kicsit belezavarodtam. Maniakusan gyujtok mindent, ami az angol tanulassal kapcsolatos. Le kellene tennem valahogy egy mellett a voksot, vagy csak valami rendszert kialakitani. Ezen meg dolgozom.
  Remelem tudtam segiteni a valaszommal. Te mindig segitesz nekem a valaszaiddal. Koszonom!
  Udv:
  Zsofi

 12. Hangay-Vass Nikoletta mondja:

  Kedves Gabi!

   

  Hol is kezdjem…jelenleg itthon vagyok 1 éves kislányommal, közben írom a 3. diplomámhoz a szakdolgozatomat. Februártó újból iskolapad ( befejezem az utolsó félévet). Védés után nyelvvizsga angolból, de erre azért bőven szükséges készülnöm, max 2 évet adok magamnak majd a munka, gyerekmeknevelés mellett.

  Tanulni a saját jegyzetemből és könyvbő párhuzamosan,videó anyagot még nem vettem igénybe.

  Remélem tudtam segíteni!

   

  Üdv. Niki

 13. Gabriella mondja:

  Kedves Gabi! 

  Jelenleg angolt tanulok, mivel külföldön élek és zavarni szokott h sok mindent nem értek. Az ember azt gondolná, hogy ragad az emberre az angol ha kint él. Ez akkor igaz ha megérti amit a másik mond. Szóval számomra az elsődleges a hallási utáni értés fejlesztése. 

  A tanulás intenzitása változó és több forrásból is szoktam tájékozodni, hogy hogyan érdemes a különböző készségeket fejleszteni. 

  Eddig ami a leginkább bevált az a hangos olvasás, a mondat diktálós feladatok, sorozat nézés, könyvolvasás. És most keresek language exchange partnereket. Igyekszem a többi készségemet is fejleszteni, mert valahol olvastam, hogy érdemes a többi készséget is fejleszteni, nem csak egy-egy készséget. 

   

  Üdvözlettel, 

  Gabriella 

   

 14. Gabi mondja:

  Köszönöm a válaszokat! Különösen azt, amikor leírjátok, hogyan tanultok, azokból tanulok a legtöbbet! Csak jelezni akartam: olvasok minden választ! 🙂

 15. Takó Zsuzsa mondja:

  Folyamatosan tanulok….angolt, szakmai tovabbkepzeseket, egyéb hobbiszintű ismereteket.  Az angol az ami a legkevesbe haladós…ugy tűnik mintha egyhelyben haladnék 🙂

   

 16. Gulácsi Gábor mondja:

  Már egy ideje tanulgatom az angolt, még azt hiszem középiskolai korszakomtól kezdtem el, de valahogyan nem jutottam vele azóta sem tovább … Valahogyan a rossz beidegződés, a sok elvesztegett idő, na meg némi család és tanári beleszólások is nehezítenek a dolgokon, de feladni persze sosem! 🙂 Legjobban a neten szoktam olvasni, meg videókat nézek és próbálok jegyezni dolgokat. Igazőán jó nyelvkönyvet elég nehéz találni, mert szinte minden a kemény nyelvtant írja le, pedig biztosan létezik egy egyszerűbb magyarázat is rá, nem csak az, amit még mindig a mai napig tanítanak. Pedig ma már egy olyan korszakba értünk, ahol fejlődni kell a korral és ez igaz lenne az iskolákra, tanárokra egyaránt, csak ugye nagyok az elvárások a megfelelés pedig nehéz, de szerintem lehetséges. Mindenesetre próbálom mindig a jó oldalát nézni és új évet is kezdtünk, így biztosan egyszer már nekem is szerencsém lesz az angol nyelvvel, ezen vagyok … 😉

 17. Kiss Mónika mondja:

  Szia Gabi,

  jelenleg a fő feladatom az új munkahelyemen lévő feladataim elsajátítása mellett az angol nyelv tanulása. Ez utóbbival sajnos már jó pár éve küzdök. Vannak tanulókártyáim tőled, vannak könyveim, van internetes oktatócsomagom, néha cikkeket olvasok, néha zenét hallgatok és figyelem a szöveget. Ha moziba megyek próbálok angol nyelvű, de feliratos filmeket megnézni. Néha vannak sikerélményeim, de elég nehezen megy. Nehezen tudom magam motíválni. 🙁

  Szép estét!

  Móni

 18. Gábor mondja:

  Kedves Gabi,

  Továbbra is az angol nyelvet tanulgatom, önállóan, ahogy eddig is tettem. Változó, hogy mit használok, most épp az Instand Abroad kártyákat forgatom. Az elmúlt években elért nyelvtanulási eredményemmel nem vagyok elegedet, részben motiválatlan is lettem, ebbe bele is törődtem, de már szokásommá vált, hogy napi szinten foglalkozom az Angol nyelvvel, így ha kicsit placebó is az egész tanulásom, az mégis több a semminél.
  Üdv,

  Gábor

 19. Erika mondja:

  Az Instant Advanced anyagodat használva felsőfokú nyelvvizsgára készülök. Emellett a nyelvtant tanulom újra, a hibáimat javítgatom és a szókincsemet gyarapítom újság olvasással.

 20. Hajni mondja:

  Újévi fogadalmam a német nyelv tanulása, alapfokú nyelvvizsgát szeretnék tenni szeptemberben. Két éve egy 60 órás nyelvtanfolyamon részt vettem, így valahol megvannak az alapok, sajnos azonban azt tapasztaltam, hogy a halogatás nagymestere vagyok és mindig találok valami más fontos tennivalót.

 21. Kovács Zita mondja:

  Én jelenleg jogot tanulok és mivel majd 30 év után ültem újból padba nem egyszerü a tanulás. Hajnalban szoktam tanulni mert akkor nem zavar senki és jobban oda tudok figyelni. Könyvből, jegyzetekből és hanganyagból tanulok. És nagyon nehezen tudom megjegyezni sokat, szenvedek emiatt. Jó lenne egy jó technika ami segitene ebben. Nagyon örülnék ha az Őn módszere tudna ebben segiteni.

 22. Bujkáné Esze Kinga mondja:

  Szia! Én jelenleg itthon vagyok Gyeden. Most még csak gyűjtöm a technikákat és tananyagokat, hogy amikor visszamegyek dolgozni, előtte alaposan felkészülhessek. Amit elfelejtettem újra tanuljam 🙂

 23. Marcsi mondja:

  Sziasztok!Én most a Németet tanulom. Próbálom napi szinten bevinni az életembe. Az 5év 5nyelv oldalon találtam egy megfizethető csomagot. Ha lenne tanulókártya német nyelven azt használnám. Mikor látom a szöveget amit hallgatok akkor sokkal jobban megmarad a fejemben. Emellett ki is szoktam emelni a fontosabb összefüggéseket. 🙂 Köszi a tanácsaidat mert ezeket átültetve a németre is használható!!! Szép napot. M.

  1. Detti mondja:

   Sorsoltunk!

   A "Sikeres tanulási technikák" otthoni dobozos tréninget és a január 30-i Okos tanulási technikák tréningre a belépőt Marcsi nyerte. Gratulálunk Marcsi!
   Kérlek, írj nekem az info@angolnyelvtanitas.hu e-mail címre!

   Még egyszer gratulálunk és szombaton sok szeretettel várunk!

 24. Ági mondja:

  Sokan azt mndják, hogy nyugdíjas korban már nem kell tanulni. Én nem így érzem. Gimnáziumban latint, általánosban oroszt tanultam. Jól is ment, míg valaki a rokonságból azt nem mondta, hogy béna vagyok hozzá. Innen már nem volt bennem ambíció. Többször elkezdtem angolt, németet tanulni, de kitartás híján nem sokra mentem. Pontosabban sokat értek, elég jól olvasok, de nem beszélek. Félek megszólalni, hisz én "béna" vagyok. S ekkor jöttél Te az életembe. Sok mindenre rávilágítottál, sok ezközt kezembe adtál. Használom a Dulingot, 5év5nyelv oldalát, Csordás Norbert nyelvkönyvét és természetesen a tanulókártyáidat. Szép módszeresen haladok. Ami még hibádzik, az a megszólalás, s ebben kérek továbbra is segítséget tőled.

 25. Gyurgyik Nikoletta mondja:

  Kedves Gabi!

  Jelenleg az angol nyelvvizsgámra készülök, ami februárban lesz. Hogy hol tanulok?:) Legtöbbször a konyhámban az asztalnál, mert itt van elég hely:D viccet félre téve nem járok szervezett tanfolyamra és már az iskolás korból is kinőttem. Van egy magántanárom, akivel hetente két alkalommal találkozom. Minden nap tanulok a munkahelyemen, ha van egy kis szabadidőm. Ide a te Instant Nyelvtan kártyáidat szoktam vinni, mert mobilisak és könnyen elférnek a zsebemben:) a kollégáim is imádják őket, minden nap elolvassák és kikérdezik az aktuális napi adagot:D! Itthon minden nap tanulok valamit munka után vagy előtt (attól függ, milyen műszakban vagyok). Szoktam nyelvvizsga feladatokat csinálni, szavakat kártyákról tanulok, olvasok könyvet angolul, ha filmet nézek, azt is angol nyelven teszem. Hetente többször beszélgetek más nyelvvizsgára készülő sorstársaimmal skype-on, természetesen angolul:)

  Remélem segítettem:)

 26. Mónika mondja:

  Kedves Gabi!
  Angol szakos tanárként a tanítás mellett több dolgot is tanulok. Online formában a svéd Lund Egyetem hallgatója vagyok és arról tanulok, mit tehetünk azért, hogy a nagyvárosaink élhetőbbek és zöldebbek legyenek. ( A javaslatod nagyon köszönöm.) Emellett, számítógépes ismereteim bővítem a helyi könyvtárban szervezett tanfolyamon. Szeretném megszerezni idén a középfokú német nyelvvizsgát, ezért napi szinten foglalkozom a némettel (olvasás, hallgatás, írás és beszéd). Tanulmányaimhoz mindig nagy segítséget jelentenek írásaid és tanácsaid.

 27. Monika mondja:

  Kedves Gabi!

  Hát én pár éve már otthon tanulok. Japán, kínai és angol nyelvet. Legtöbbször nyelvkönyvekből és jegyzetekből tanulok. Nagyon szeretem olvasni a facebookos oldaladat. Sokszor ad lelki erőt a tanuláshoz. Sokat tud még az is segíteni, hogy hangosan mondom ki a tanulásnál a mondatokat. Ezt a módszert régen az iskolai angol tanár tanácsolta. Remélem tudtam segíteni 🙂  További szép napot. Üdv: Mónika

 28. Horváth Gyöngyi mondja:

  Kedves Gabi! Köszönöm megkeresésed! Most fogom elkezdeni az angol nyelv tanulását másodszor sok év után. A tervem az, hogy minden nap egy meghatározott időben foglalkozzak vele, hogyaz szokásommá váljon. Azon kívül amikor még valahol várni kell a telefonomon is tanulok, akár játék formában is. Dalszövegeket próbálok lefordítani, ezek érdekelnek tehát könnyen megmarad a fejemben a szavak jelentése. Kedvenc filmjeimet is angolul nézem meg. Remélem segítettem!

  Üdvözlettel: Horváth Gyöngyi 

 29. Lilla mondja:

  Szia Gabi!

  Rögtön az elején egy köszönettel tartozom,  azzal a sok információval kapcsolatban, ami egy-egy leveledben benne van. Jó érezni a lelkesedést, ami a levelekből is kiérződik.

  Jelenleg ingatlanközvetítést tanulok az ELO-n keresztül. A vizsgám már megvan, de úgy éreztem,hogy amit távoktatásban tanultam, az nagyon kevés. Ezért íratkoztam be újból, hogy egy másfajta szervezésben többet tudjak tanulni. Arra is rájöttem egy főiskola és számtalan tanfolyam elvégzése után, hogy nem jó módszerrel tanulok. Elkezdtem kutatni az okát és lassan kezdek is érdemben jó dolgokat felfedezni. Kezdve az agy működésétől egészen a jól megszervezett tanulási tematikáig. De valahogy mindíg megakadok. Vagy a napi rohanásba nem tudom úgy beleszerkeszteni, vagy a motivációm csökken le, vagy számomra bonyolult szövegeket nem tudok átfordítani az agyam számára is érthető formátumra, úgy ahogy egy-egy technika tanítja. Ilyenkor félreteszem és már utánna nehezen veszem újra kézbe ugyan azt az anyagot. Szóval valahogy így működöm most, de nem akarom feladni, mert nagyon sok dolog érdekel és ezekkel kapcsolatban még nagyon sok mindent szeretnék megtanulni. Nagyon szívesen elmennék a trénigre, de sajnos dolgozom és nem olyan egyszerű szabadságot kérnem.Bízom benne, hogy lesz még alkalom ilyen tréningre. A dobozos változatát meg fogom rendelni, de élve a fortuna lehetőségével várok egy kicsit.

  Üdvözlettel: Lilla

 30. Pénzes Kornél mondja:

  Szia Gabi!

  Jelenleg otthoni formában, ismerős segítségével, de elsősorban önerőből nyelvtanulást folytatok kisebb nagyobb eredménnyel. Támogatásodnak, tanácsaidnak nagyon nagy hasznát tudnám venni. Mindenre nyitott vagyok, mindazon által, hogy szeretek tanulni!

  Üdv.:
  Kornél

 31. Eszter mondja:

  Szia Gabi! 

  Idén egy kihívás elé állítottam magam, egyszerre két sulit végeztem ebben a félévben. Idén fogom elvégezni az idegenvezetés OKJ-t, az egyetemen pedig japanológiát tanulok. Az idegenvezetést jegyzetekből tanulom és egy nagyon jó könyvből, ami Budapest nevezetességeit mutatja be, na meg nagyon jó tanáraim vannak. Angolt is tanulok itt, neki is futottam a nyelvvizsgának, remélhetőleg sikerült. 

  Az egyetemen japán nyelvet, történelmet, társadalomtörténetet és médiát tanulok a saját illetve más társaim jegyzetéből. Azt tavasszal szüneteltetem, hogy meg tudjam csinálni a szakmámat. Jövőre fogok végezni, ha minden igaz. 

 32. Anikó mondja:

  Épp most kezdtem el egy újabb e-kurzust a coursera oldalán, most éppen a Learning how to learn című csomagra csaptam le 🙂 Nagyon élvezem, mert a Te tanulási tippjeid után ez az anyag már gyerekjáték, szinte minden ismerős benne 🙂 Ezen kívül napi szinten gyakorlom az angol és a francia nyelvet. Nagyon jót tesznek az agyműködésemnek 😀 

 33. Zsolt mondja:

  Kedves Gabi!

  Jelenleg egyetemen tanulok angol nyelv és kultúra tanára, történelemtanár és állampolgári ismeretek tanára szakpáron. Imádom a hírleveleidet, és remélem a jövőben még több hírlevelet kapok majd tőled, ami kifejezetten a tanulással kapcsolatos. (Most a töri miatt különösen hasznos lenne 🙂 )

  A legjobbakat!

 34. Szilvia mondja:

  Szia Gabi!

  Nyelvmániásként nyelveket tanulok, mindenből, amit érek, de leginkább a könyv-hang-feladat kombót szeretem, mert tanulni is szeretek, nem csak tudni. Ezen kívül egy Nutrition kurzust találtam a FutureLearn oldalán, ami szintén érdekes. Ja, s persze a tanulástechnika, az mindig jól jön. Erre nagyszerű források az előttem beszámolót tartók, köszönöm nekik is 🙂 Kitartás mindenkinek… és jó szórakozást!

   

   

   

 35. Kristófy Mária mondja:

  Szia Gabi!

  Néhány év szünet után újra fel szeretném turbózni az angolomat úgy közép szintre (előtte már upper intermediate szinten voltam, kiscsoportos nyelviskolai tanulással). Most nem Pesten lakom, és az otthoni tanulást választottam. Ehhez nagyon nagy segítséget adsz nekem a cikkeiddel és a tanulást segítő anyagaiddal. Találtam még pár jó angol-tanulós oldalt, ahol hanganyaggal gyakorolhatom a nyelvtant. Emellett most épp egy angol sikerkönyvet olvasok (nem könnyített változatban), és elég jól megértem. Szótárt egyáltalán nem használok hozzá, de egy-egy fejezet elolvasása után visszalapozok és kiírom az érdekesnek, megjegyzendőnek talált mondatokat, nyelvtani fordulatokat (ezt segítendő kis cetliket dugok olvasás közben a megnézendő oldalakhoz). Az olvasás utáni szövegértés elég jól megy, de az élő beszéd értése még nehézkes. Igyekszem sok szöveget hallgatni, a dvd-ket angolul nézem, először magyar felirattal, aztán anélkül. Megszólalni merek, sokszor én kezdeményezem, pl. ha turistát látok térképpel a kezében, vagy éppen a pályaudvaron bizonytalankodnak, én megszólítom őket, hogy tudok-e segíteni, és megoldottam már jónéhány bonyolultabb problémát is így 🙂  Fel kell magam turbózni az élő beszéd értésében, mert lányom Írországban él már 8 éve, a párja ír, és szeretnék vele és a családjával beszélgetni, amikor kimegyek hozzájuk. A szókincsem elég nagy (hála a német és az olasz tudásomnak is), de tudom, ez mindig bővítendő. És egyszercsak majd brahiból le is teszem a középfokú nyelvvizsgát, így 66 felett – mért is ne.

  Köszönöm neked a hathatós támogatást, amit nyújtasz.

 36. Kiss Katalin mondja:

  Szia Gabi!

  Jelenleg fotózást tanulok. Az ELO-tól rendeltem meg a "Digitális fotózás alapjai" c. tananyagcsomagot. Megvan már minden része, de amikor érkeztek a füzetek, akkoriban nem nagyon volt időm vele foglalkozni, így most veszem elő újra. Nekem tetszik, szerintem jól, érthetően elmagyarázzák benne a dolgokat. Úgy tanulok, hogy amikor kedvem és időm van, előveszem a füzeteket, meg a fényképezőgépemet. Sorban haladok, a kiemelt részekre figyelek oda legjobban, igyekszek követni az utasításokat. De sokszor előfordul, hogy számomra egy olyan rész a fontos és olyan rész ragad meg, amit nem emeltek ki vastagon. De ezzel semmi gond, azt kiemelem magamnak, aláhúzom, bekarikázom vagy felkiáltójelet teszek oda. Ősszel külföldre utazok majd a párommal, ami egy fontos út lesz  számunkra és akkorára szeretném nagyon jól elsajátítani mindazokat az ismereteket, amiket ebből a tananyagcsomagból meg lehet tanulni. És ha már a fotózásról van szó, nem tudom megállni, hogy el ne mondjam neked, hogy milyen jó az a fotód, ami itt is látható a honlapodon, illetve amit a hírleveledben is elküldesz a neved mellett. Annyira vidám, élettel teli, hogy nem lehet rá nem odafigyelni. Én még nem tanulmányoztam a honlapodat, majd ezután. Sok sikert a munkádhoz!

  Üdvözlettel: Kata

 37. Detti mondja:

  Sorsoltunk!

  A "Sikeres tanulási technikák" otthoni dobozos tréninget és a január 30-i Okos tanulási technikák tréningre a belépőt Marcsi nyerte. Gratulálunk Marcsi!
  Kérlek, írj nekem az info@angolnyelvtanitas.hu e-mail címre!

  Még egyszer gratulálunk és szombaton sok szeretettel várunk!

  1. Marcsi mondja:

   Szia Gabi!

   Köszönöm a lehetőséget, de sajnos nem tudok ott lenni holnap 🙁
   Kérlek /ha van rá lehetőség/ adjátok át másnak a belépést a kurzusra.
   Köszönöm még egyszer és mindenkinek további sikereket a tanulásban 🙂

   –Marcsi–

 38. Kálmán mondja:

  Kedves Gabi!

  Évekkel ezelőtt, amikor a nyelvvizsgámra készültem, a tanulókártyák mellett remek tippeket kaptam tőled az egyik tréningen. Azóta annyi változott, hogy nem készülök nyelvvizsgára, viszont próbálom minél többet használni a nyelvet. Ami most nagy lendületet adott: 1.) jelentkeztem TED önkéntes fordítónak. Így angol nyelvű videókhoz készítek magyar feliratot. Ez egy nagyon élvezetes módja a tanulásnak, mert egyrészt ahhoz, hogy a magyar felirat illeszkedjen sokszor vissza kell hallgatni az előadásokat. Másrészt eleve olyan témákkal foglalkozom, amik érdekelnek, így szinte észrevétlenül tanulok meg rengeteg új kifejezést, fordulatot. Harmadrészt pedig: van kontroll. Mire felkerül a fordítás a hivatalos TED oldalra, ketten is átnézik, és ha kell, javítják a szövegemet.

  2. Angol nyelvű cikkeket fordítok magamnak olyan témákban, amik egyébként is érdekelnek, amiből nemcsak a nyelvet tanulom, hanem egy bizonyos szakterületet is. Ilyen oldalak pl. Harvard Business Review, HuffingtonPost, nytimes.com stb.

  Végezetül pedig, egy lezárt borítékban őrzök egy levelet magamtól. A tréningeden kaptam az ötletet, évekkel ezelőtt, hogy írjam fel mit szeretnék elérni 1-5-10 év múlva a nyelvtanulással. Időnként előveszem, és ellenőrzöm, hol tartok, vagy írok egy-két plusz célkitűzést. Ez durván jó módszer! 🙂

 39. Spanyolos mondja:

  Én a Miriada X "Potencia tu mente" c. spanyol nyelvű online kurzusán fogok tanulni. Spanyoltanárként jó fejlesztő és szintentartó, és a témája is érdekes: az emberi agy képességei, memória és kreativitás fejlesztése és sok hasznos gyakorlat.

  http://www.spanyolos.hu

Szólj hozzá!

Te mit javasolsz ezzel kapcsolatban? Van valami kiegészítésed, megjegyzésed?
Segíts másoknak, és írd le itt!

You must be logged in to post a comment.

© 2012 – tanuljtanulni.hu

Elfoglalt, rohanó felnőtteknek segítünk tanulási céljaik gyors és fájdalommentes elérésében, és a munkaerőpiacon való boldogulásban

Oldalunk sütiket (cookie) használ. Az Uniós törvények értelmében kérünk, engedélyezd a sütik használatát! További információ

Az Uniós törvényeknek megfelelően felhívjuk figyelmedet arra, hogy weboldalunk sütiket (cookie) használ. Ezek veszélytelen fájlok, melyekre a felhasználóbarátabb böngészés miatt van szükség. A sütiket letilthatod böngésződ beállításaiban. Az "Engedélyezem" gombra való kattintással elfogadod a sütik használatát.

Bezárás