Warning: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead in /web/angolnyelvtanitas/tanuljtanulni.hu/wp-content/plugins/dynalinks/dynalinks.php on line 34
Szalai Gabriella - az elfoglalt felnőttek angoltanára

Szalai Gabriella

Ahol találkozhattál velünk:

Ajándék új látogatóinknak!

 • 7 tévhit a tanulással kapcsolatban - minikönyv
 • "Sima út a sikeres vizsgákig - felnőtt fejjel" - minitanfolyam

Keresztnév

E-mail cím

TanuljTanulni.hu > Tanuljtanulni blog > 2 tanulság, amit senki nem írt le a Schmitt Pál eset után

2 tanulság, amit senki nem írt le a Schmitt Pál eset után

2012. március 31. - 00:00
Hozzászólások: 28 hozzászólás
Kategória: Tanuljtanulni blog
Címke:

Warning: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead in /web/angolnyelvtanitas/tanuljtanulni.hu/wp-content/plugins/dynalinks/dynalinks.php on line 34
Szalai Gabriella - az elfoglalt felnőttek angoltanára

Írta: Szalai Gabriella
tanulás-tanár és hivatásos tanuló

28 hozzászólás – 2 tanulság, amit senki nem írt le a Schmitt Pál eset után

 1. Eli mondja:

  Az, hogy mindenkinek van illegális tartalma, az nem feltétlenül azért van, mert nindent ingyen/olcsóbban akarunk megszerezni. Sok mindent nem is lehet ilyen formában elérni!
  Gabi, te sem adod ki a tanulókártyáidat elektronikus formában, pedig milyen elavult papírfecniket szorongatni, külön hangfájlokat kezelni, amikor már rég a mobilodon egy alkalmazásnak kellene helyette lennie!! Ne csodálkozz, ha a beszkennelt verziók megjelennek… te kényszerítesz rá erre, ha akarnék (hogyne akarnék!) sem tudok ilyet venni. Nem sértésként, csak elgondolkoztatásként… már sok mindent vettem tőled, amiket aztán szkenneltem, így használom. Te sem hiszel benne, hogy az emberek értékelik amit megvesznek, ha nem adod ki elektronikusan…

 2. norbigal mondja:

  Hát érdekes eszmefuttatás és végsősoron igazat kell ennek adni, de sajnos ahány ilyen példát fel tudnék hozni, szerintem legalább annyi ellenpéldát is :s

  Például az angolhoz használt cucaimat szinte kivétel nélkül mindent megvettem (könyvek, CD-k, munkafüzetek, kártyák) és ha esetlegesen arra szántam magam, hogy pl. egy nyelvtan könyvet letöltsek ncore-ról, rövid időn belül be kellett látnom, hogy ez digitális használhatatlan, kényelmetlen és rövid időn belül el is felejtettem, hogy egyáltalán meg van a gépemen.

  Viszont más szemszögből nézve ugyanez a probléma: az egyetemen mikronkontrollereket (miniatűr ”számítógépek” amik a TV-től kezdve a pendrive-on át a kenyérsütőben már lassan mindenhol megtalálhatók) és PLC_ket programozunk, amikhez a hivatalos szoftverek (nem is maga PLC vagy az áramkör) már több tízezres összegeket súrolnak.

  A suliban persze ott vannak a gépen a szoftverek és ott van a hardware meg minden, de az ottani néhány labor nevetségesen kevés ahhoz, hogy valaki elsajátítsa ezek működését. A tanár elvárja, hogy tudd, jobb esetben te magad is jobban meg akarod érteni, az egyetem erőforrásai viszont szűkösek ahhoz, hogy licensz-t vásároljon diákjainak, a diákokéról már nem is beszélve…
  Ilyen esetekben például én is szemrebbenés nélkül letöltöm ezeket a ”termékeket” – mit sem törődve a valódi értékükkel. És az érdekes az, hogy a ”cél szentesíti az eszközt” alapon ezeket ugyanúgy meg tudom becsülni, mint ha megvettem volna. A még érdekesebb pedig az, hogy a tanáraim is szokták javasolni a különböző torrent weboldalakat hogy megszerezzük a suliban használt programokat.

 3. Barna Mónika mondja:

  Mennyire igazad van! 🙂

 4. Kandúr Bandi mondja:

  Egy két megjegyzés megjegyzés
  1, Attól még, hogy valaki nem doktor lehet még köztársasági elnök. Ez egy teljesen rossz érvelés volt, hogy őt nem a doktorijáért választották köztársasági elnöknek.
  2, Az is álságos, hogy ez csak egy kisdoktori. Akkor mondhatnók, hogy ez csak egy érettség9i stb. Ugye nem megy.
  3, Mivel ezt tuti, hogy nem ő írta, így legalább vehette volna a fáradságot arra, higy legalább elolvassa és akkor akart volna és tudott volna hozzá irni 15-20 oldal saját gondolatot. Tapasztalata van abban élte le az életét.
  4, Azt gondolom, hogy aki ilyen módszert alkalmazott, az ne legyen Magyarország köztársasági elnöke. Ez a követendő ez a minta??? Nagy baj van!!!! Nemcsak nálunk hanem az egész világon.
  5,Nem értek egyet azzal, hogy azzal jóváteszi a bűnét, hogy ír egy rendes dolgozatot? Ki hiszi elé ezt ezután? Én nem. No meg ha ellopjuk az áruházból az árut és visszaadjuk akkor nem jár büntetés?
  6, Végül mint magam is volt sportoló nem is értem, hogy juthatott ez az ember ide, mert tudnia kellett, hogy eredményt csak a munka ad. Nem lebecsülve az eredményeit,de azért az igaz, hogy1968-ban Mexikóban aranyérmet nyert párbajtőr csapat kiegészítő tagja volt -Fenyvesi Csaba, Kulcsár Győző, Nemere Zoltán és Smiitt Pál.Egyéniben nem is indult mert csak hárman indulhattak, a csapat első három embere, aki közül Kulcsár Győző egyéni olimpiai bajnok lett.
  (Ennek utána kellene nézni, de szerintem a csapatban egyetlen asszót sem vívott!) OLIMPIÁRA KIKERÜLNI NAGY DOLOG VOLT és ma meg még inkább az.
  Sajnálom, de érdemtelen ember lett.

 5. Kandú Bandi mondja:

  1, Az a nagy baj, hogy ilyen estek tucatjával vannak, csak senkinek nem volt érdeke, hogy ügyet csináljon belőle. Ez etikai kérdés romlásba visz.
  2, Ettől még rosszabb az az eset, ha megveszik bizonyos helyeken. Az egyik újságban a közelmúltban még dicsekedett is az illető azzal, hogy még nem bukott le.
  3, A szakdolgozatokról, meg ne is beszéljünk, mert azon fronton a helyzet só szerint katasztrofális.

 6. Kandúr Bandi mondja:

  Az eredményekről:
  Forrás: Kahlch- Gy.Papp-Subert
  Olimpiai játékok 1896-1976
  Sport kiadó 1977. Budapest

  1968. Mexikó (453. oldal)
  Egyéni:
  1, Kulcsár Győző
  Kiesett a selejtezőben: Nemere és Fenyvesi a vigaszágon

  Csapat:
  1. Magyarország
  Kulcsár Győző. Fenyvesi Csaba, Nemere Zoltán, Schmitt Pál

  1972. München (493. oldal)
  Egyéni:
  1, Fenyvesi Csaba
  3. Kulcsár Győző
  Kiesett a 3. fordulóban Schmitt Pál

  Csapat:
  1. Magyarország
  Kulcsár Győző. Fenyvesi Csaba, Erdős Sándor, Schmitt Pál, Osztrics istván

  1976. Montreal (535. oldal)
  Egyéni:
  3. Kulcsár Győző
  4. Osztrics istván
  Kiesett a vigaszágon Fenyvesi csaba dr.

  Csapat:
  Az első háropmba nem került.

 7. Szandra mondja:

  Magyarországon nem illegális a letöltés, csak a megosztás.

  És nekem is szimpi, hogy nekiáll a doktorinak.

 8. SzOrsi mondja:

  Én szeretem a papírlapokat szorongatni, de tény, hogy a szótanulókártyákat bizony bevittem a Voca ingyenesen letölthető szótanító programba, mert egyrészt könnyen lehet vele dolgozni, másrészt hogyha elmegyek valahova, és történetesen nem viszem magammal a kártyákat, a laptopom akkor is velem lesz. De nem töltöm fel sehova (van egy oldaluk, ahova a saját adatbázisokat fel lehet tölteni, hogy mások is használhassák), mert tiszteletben tartom a munkátokat.

  A zenékkel kapcsolatban tény, hogy illene megvenni az adott cd-t. A kedvenc előadóim cd-it meg is szoktam venni én is, de egy-egy szám miatt nem veszek teljes cd-t. Ha megvenném, akkor olyan számokért is fizetnem kéne, amelyek nem tetszenek. És mivel az adathordozókra kiszabtak valami jogdíj-adót, ezért azt gondolom, hogy az a pár szám, amit a saját mp3-izált cd-im mellett tartok a gépen, meg van fizetve. Ahogy a saját fotóimat tároló háttértárolón is fizettem, meg a pendrive-okon, pedig nem is tartok rajta csak saját anyagokat.

  Hú, egy angolnyelvtanítós ipad-alkalmazás, de jó ötlet lenne! :o)

 9. Ildi mondja:

  DE bizony! Amit az ember a kezében tart, azt is nagyon tudja értékelni. Van, akinek pont az az igénye, hogy kézbe tudja fogni, mindenhová magával tudja vinni, akár egy tömött buszon állva is tudja használni.

  Jó a szkennelt változat, de sosem fogja visszaadni az azt az élményt.
  Egy könyvet sokkal jobb papír formában olvasni, aláhúzni, megjelölni, jegyzetelni, mint egy monitor előtt helyhez kötötten olvasni és még rontja is a szemet.

  Biztos vagyok benne, hogy Gabi komolyan gondolja, hogy a tanulókártyáknak hosszú távon is nagy sikere lesz szkennelt változat nélkül is.

  Van, aki azt gondolja, hogy jobb lenne digitális formában, megértem őt is. Ma már mindent digitalizálunk, ma már nem beszélgetünk, hanem csetelünk, ma már facebook-on éljük az életünket. Hol vannak azok a kellemes baráti beszélgetések, azok a személyes találkozáso………

  Azt gondolom, hogy nagy teljesítmény 70 évesen megírni egy kisdoktorit, még akkor is, ha az ember ebben élte le az életét.

  Végezetül: amiért az ember megdolgozott, az számára igen nagy értéket képvisel. Számold csak ki, mennyiért jutsz hozzá Gabi szellemi termékéért. Valószínűleg olcsóbban, mintha minden egyes díjat felszámított volna (munkabér, villany, útiköltség, arányosan irodabérlet, rezsi……)

  Jó dolog torrentről letölteni egy zenét, de az igazi mégiscsak az, amikor izgatottan bontod fel az eredeti művet. Azt a hangzásvilágot sosem fogod tudni letölteni torrent oldalakról. Ahhoz a feltöltőnek is ugyanolyan igényesnek kellene lennie, mint a művészeknek.

  Az pedig egyenesen borzalmas, hogy ma már természetes, hogy más szellemi műveit adjuk el sajátunkként. Aztán a tulajdonos meg bizonyítsa be, hogy valóban az ő műve, valóban ő dolgozott rajta

  Köszönöm, hogy végigolvastad ezt a hozzászólást

 10. kata mondja:

  600.000-ért már megirják neki, vagy Te nem olvasol újságot?
  Ugyhogy annyira azért ne becsüld a Bájgunárt, Nyugaton ezért,
  ill. kisebb dologért mindenki lemondott a posztjáról.
  (zu Guttenberg, stb.)
  Már általános iskolában egyest kap, aki kipuskázza a dolgozatát…
  &Egrave,s nem emlékszem, hogy utána ujra meg lehetett irni..
  Példát venni talán másról kellene…

 11. bandi mondja:

  Engem meg az érdekelne, hogy ”szegény” Schmitt Úr hogyan írt egyetemi szakdolgozatot? mert ugye egyetemi végzettség kötelező a doktorihoz. Már akkor sem hivatkozott?? mert akkor el lehetne venni az egyetemi diplomáját is! Vagy, mi a helyzet a publikációival? Ha tudományos publikációt készített, akkor ott is kellett, hogy hivatkozzon még valakire. Azokban sem hivatkozik???
  NOS? Mi a legnagyobb tanulság?! HIVATKOZZ

 12. bandi mondja:

  Kedves Ildi!
  E-book olvasót ajánlom a figyelmedbe. Lehet aláhúzni, kijelölni, jegyzetelni, nem vágnak ki annyi fát, nem vagy helyhez kötve és nem bántja a szemed.
  Amúgy, imádom a papír könyvet, épp ezért nem lennék akkora barbár, hogy beleírjak…

 13. kata mondja:

  Kedves Kandur Bandi!

  Nem tudom, ki vagy, de igen szimpatikus.
  Itt elvekröl van szó, ahogy mondod,legyen kis- vagy nagydoktori.
  Az is egyedi nemcsak a magyar-, de a világtörténelemben,
  hogy SP egy hónap alatt ”megvédte” a doktoriját. Ez máshol hónapok, de min. fél év.
  Arról meg, hogy haverok bírálták el, ne is beszéljünk.

  Ez morális kérdés. Csalt – és innentöl kezdve nincs hitele.
  &Egrave,s ne képviselje az országot külföldön!!!
  Mert bár rossz a helyzet, azárt MO még nem 10 millio csaló-hazug országa. &Egrave,s ne is engedjük, hogy az legyen!

  ”S&Egrave,RTHETETLEN” pedig csak a király vagy a császár, aki beleszületik a poziciójába.
  SP pedig ugyanolyan polgár, mint a többi,
  pontosabban egy csaló.

 14. GabriellaB. mondja:

  Én Bandival értek egyet. Megmondom őszintén, én ezek után képtelen vagyok elhinni azt, hogy 70 évesen egyedül fog megírni egy doktorit. Én egy dolgot tartanék elfogadhatónak: ha ebben a percben felállna és nem rombolná tovább sem az ország, sem a köztársasági elnöki pozíció tekintélyét. Ő nullára leírta magát, akárhányszor mondják el, hogy sérthetetlen. Két dolgot ne keverjenek össze: nem Schmitt Pál a sérthetetlen, hanem a köztársasági elnöki pozíció tisztán jogi értelemben. Ha valaki csal és lop köztársasági elnökként, az minden, de nem sérthetetlen.
  Bandi, melyik típusú e-readert ajánlanád? Ha reklám miatt nem szabad itt írni, lennél olyan kedves az e-mail címemre megírni? Elég rég óta keresgélek, de jó lenne, ha valaki olyat ajánlana amiről közvetlen tapasztalata is van.
  Én szinte minden könyvemet megvettem, mert laptopon utálok olvasni, plusz a feladatokat sem tudom ott kitölteni. Több klasszikus szókincsbővítő és nyelvtanos gyakorlóm van. Bevallom, amit letöltöttem, azok a hanganyagos szövegértéses feladatok voltak nyelvvizsgára, ugyanis minél több kellett és mindet nem tudtam megvenni. Én azt preferálom, ha a kezembe tudom venni a papírt, könyvet, bár furdal a lelkiismeret a fák miatt. Ezért is gondolkodom az e-readerben.

 15. nemjóezígy mondja:

  Egyes részeivel egyet értek, de azért azt túlzásnak tartom, hogy sokan elfogadják a lemondás helyett az ”újbóli” diploma készítést. Mert miről is van szó? Arról, hogy munkaidejében az adófizetők pénzén fog ”megint” lediplomázni, ami nem csak a diploma írásból áll, hanem -a hírek szerint- előadások hallgatásából is. Egyébként az ilyen kirakat pozíciókról és javadalmazásukról,-amiből egyre több van- az a véleményem, hogy az ország és a termelő emberek anyagi szintjéhez kellene viszonyulni. Urambocsá a nem kevés havi jövedelmet minden hónapban fel kellene ajánlani jótékonysági célra, elvégre nem megélhetési pozíciók ezek. Mind stabil egzisztenciával került arra a posztra. (oszt mindenféle juttatások, luxusok járnak nekik). Mondom én innen 3 gyerekkel 140 ezer Ft-os havi bevétellel. BIZTOS IRIGY VAGYOK:?

 16. kata mondja:

  Nem vagy irigy, csak tisztességes és ezt elvárnád mástól is,
  különösen, akit még példaképül is állitanak eléd…
  Egyébként a ”példás” családapa eddig nem müvelödni járt a
  Széchenyi Könyvtárba, hanem köztudottan S. A. barátnöjéhez,
  akit 2010-ben neveztek ki a könyvtár föigazgatójának.

 17. bandi mondja:

  Kedves Gabriella!

  Én a Kindle-t ajánlom. + Rengeteg hasznos információt találsz a kindlevarazs.wordpress.com, blogon. Dr. Fehér Péter és csapata szerkesztésében.

 18. motoros mondja:

  Nos a blog címe felkeltette az érdeklődésem.
  Sajnos nem értek veletek egyet.
  A hírekből csak szelektíven veszítek az infót,
  mert a ”bizottság” megállapította, hogy az akkori szabályoknak teljesen megfelelt a disszertációja.
  Így újra megírnia is felesleges lenne de ha újra megírja, azt inkább tisztelni kellene.
  Sajnálatos módon minden szinten változások vannak az életben(illetve nem sajnos 🙂 )
  Ha valaki ”az átkosban” szerzett valamilyen végzettséget és azóta megváltoztak a vizsgafeltételek akkor nem érti a dolgát?
  Ha valamilyen végzettségem van a napra kész tudáshoz mindenkinek tovább kell fejlesztenie magát.
  Anno mestercímet szereztem autószerelésből. Akkor a gyakorlati vizsgán egy ”topolínó” hengerfejet és egy Barkas féket kellet megjavítanom, ha ma mennék vizsgázni valószínűleg valamilyen komputeres autó hibáját kellene feltárnom és elhárítani.
  Régen nem voltak ilyen autók tehát akkor az én vizsgám sem ér semmit. Ugye?
  Az hogy azóta is rendszeresen tanulok követem a technika fejlődését, az csak nekem jó
  meg az ügyfeleimnek, mert megtudom javítani az autójukat.
  De nem is értem milyen csaló vagyok vissza is kellene adnom a mesterlevelem.

 19. Gabi mondja:

  Hát, nagyon jó közönség vagytok! Le a kalappal. Sokkal több ”önvédelmet” vártam volna, vagyis hogy simán lekiabáltok, és kikiáltotok ostobának. Nekem mindig is érzékeny pontom volt a szerzői jogok, és a barátaim is simán lehülyéztek párszor érte.

  Tudom, nem ugyanaz egy plagizált doktori, mint egy netről illegálisan letöltött zeneszám – de a lopás az lopás. (Motoros: akárhogy szépítette a ”rajongói” interjúban, ez technikailag plágium, és az akkori szabályoknak sem felelt meg ez a dolgozat. Az egy dolog, hogy átcsúszott, sok más társával, és az is egy dolog, hogy a ma leadott szakdolgozatok között is lehetne tömegével ilyet találni. Mindegy. Most ő volt az, aki bukott.)

  A mondjon le típusú hozzászólásokhoz még egy blogbejegyzést írok hétfőn. Már megírtam, de nem akartam mindkettőt egyszerre publikálni…

  És nagyon aranyosak vagytok, hogy a tanulókártyákat megemlítettétek. 🙂 Igen, az egyik oka annak, hogy elektronikusan nem adtam ki eddig, mert a szerzői jogokat nem tartjuk tiszteletben. Van más oka is, de most nem részletezem. De a mobil korszak (majdnem) itt van, és így természetesen mi is fejlesztünk. 🙂

 20. bandi mondja:

  Kedves Gabi!

  Letölteni zeneszámot nem illegális! csak tovább adni, másolni, megosztani nem szabad. Legalább is Magyarországon.
  + Schmitt most is állítja nem hibázott.. de, hibázott. Már írtam, hogy neki már korábban is voltak tudományos írásai. Elvileg kötelező volt, hogy legyen egyetemi diplomája – szakdolgozat, valamint publikált is. Hivatkoznia abban is kellett! különben nem ér semmit az irománya. Nem tudományos. Azaz maximum érettségije lehet…
  + Vajon miért mondott le szegény Rektor Úr?! szerintem odafentről kapott egy csúnya telefont. Ezek után már tényleg semmi keresnivalója schmittnek…

 21. Böbe6701 mondja:

  Kedves Motoros! Senki nem azt mondta, hogy Te add vissza a régi mesterleveledet, mert azóta fejlődött a technika és a vizsgád anno nem erről szólt. Viszont nem több, mint 3/4-ed része volt egy másik ember munkájának egy az egyben fordítása a doktori disszertációd.Én is, mint mindenki más vért izzadt csak a diploma munkájának megírásával is, hiszen szigorúan leellenőrizték, hogy amire hivatkozol, azt hogyan idézted. (egy az egyben vagy átfogalmazva). Ha lefordítottam volna valakinek a munkáját, akkor azt idézőjelbe kellett volna tenni, hogy ezt ő írta, de ő csak hivatkozott rá, mint forrás. De a forrás nem azt jelenti (még a 90-es években sem), hogy lefordítom és a sajátomként tüntetem fel. Mert ha idézetként írta volna az egészet, ezt Te is tudod, hogy nem fogadták volna el!!! Tehát a lényeg az, hogy azt üzeni Schmitt Pál köztársasági elnökünk, hogy mindenki nyugodtan tegyen hasonlóan , hiszen nem jár következménnyel, nem kell érte megdolgozni! Írsz 20 oldalt sajátként, és az már elég is a doktori címhez. Ez nevetséges és elfogadhatatlan! Ebben az országban nem mond le senki aki hatalmon van és ilyen óriásit hibázik, az megengedhető, mindig csak azoknak kell becsületesnek és törvénytisztelőnek lenni, aki a nép közül való. Azt gondolod kedves motoros, ha most Phd fokozatot szeretne szerezni drága elnökünk, akkor azt ő fogja megírni???? Rengeteg tudós és szakember fogja helyette megírni (már csak azért is, mivel ideje sem lenne a rengeteg állami teendője mellett…), és fogja lobogtatni, hogy na ugye, hogy akkor is meg tudom csinálni. Hát nekem ez akkor sem lesz elég és példa semmiképpen sem! Ő immár nem hiteles és nem tisztességes és nagy baj, hogy nincs lelkiismeret furdalása sem (ahogy ő mondta). Hát itt tartunk ma Magyarországon!! És ez csak egy a sok közül…, sajnos! 🙁

 22. Tünde mondja:

  Úgy csinálunk, mintha évszázadokkal ezelőtt történt volna ez a disszertációs balhé. Én az első diplomámat 95-ben szereztem meg (22 évesen, most 39 vagyok), és kőkeményen számon kérték rajtam a forrásokat, a szabályos hivatkozásokat! Sőt a leíró és a saját gondolatokat/kutatást/megoldásokat tartalmazó részek arányára is figyeltek (ELTE). Mellesleg az idézés szabályait már középiskolában is tanították, úgy emlékszem…
  A másik pedig az: ha 20 éve marha voltam, és elszúrtam, akkor most mi is a teendő? Bevallani, esetleg picit szépíteni, és netán valahogyan, szerényen megpróbálni jóvátenni, vagy hazudni az utolsó leheletig, és mikor már semmi nem használ, akkor meg vádaskodni, hogy ”már semmi sem szent”? 😕

 23. Gabi mondja:

  Tünde,
  nagyon igaz. EZT hiányoltam én is. A beismerést, és a bocsánatkérést. Mondjuk ez utóbbi még megtörténhetne, már csak azért is, amit a legfrissebb bejegyzésben írtam: hogy rombolja ezzel Magyarország hírét.

 24. GabriellaB. mondja:

  Kedves Bandi, köszönöm szépen a válaszod.

  Hát megtörtént a lemondás. A beismerés és a bocsánatkérés viszont elmaradt. Volt viszont helyette mindenki hibáztatása, részletesen felsorolva és kifejtve. Mondanám, hogy szánalmas, de leginkább felháborító.

  Én 1992-ben írtam a diplomámat, ugyanabban az évben, mint ő a doktoriját. Mi részletes szabályokat kaptunk arra, hogy hogyan íródik technikailag egy diploma. Beleértve az idézés szabályait is. Azonban ha egy sort nem adtak volna mellé, az akkor is evidens volt, hogy nem másolom le más munkáját, mert az lopás, és mint ilyen, tiltott.

 25. Szilvi mondja:

  Én ott hagytam Magyarországot, jelenleg Írországban élek. Itt könnyebben megengedheti magának az ember, hogy tisztességesen éljen, az a szomorú. Az se hátrány, hogy a megdolgozott pénzemen vett autómat nem törik fel és lopják el évente, mint Magyarországon.
  Visszatérve a plágium ügyre: ha akkoriban tényleg nem volt ez kitétel, akkor most miért probléma?

 26. littlebee mondja:

  Csúnya dolog belekeverni a politikát ebbe a blogba. Helytelennek tartom. Tudom, hogy az a cél, hogy mindenképp megvegyék az emberek a termékeidet, amik bizonyára hasznosak is. Angol tanár vagyok és sok okosat olvastam már tőled, Gabi. Szerintem is elismerést keltő dolog, hogy a köztársasági elnök még 70 évesen is veszi a fáradságot és igen is megmutatja, hogy megírja a Phd-t. Mindenkinek tudnia kell, hogy a politika sakkjátszma, és az ellenfél már előre kiterveli, mikor tegye el láb alól a bábudat.
  Egy jó tanács: kicsit erőszakosnak tartom az okoskodásodat, amivel mindig meg akarod győzni az embereket termékeid jó minőségéről. Persze nem vitatom, hogy lehetnek jók is, de akkor miért kell ennyire propagálnod őket. Tény, hogy drágák.

 27. mikcsa mondja:

  Majdnem teljesen egyetértek.Az elnök,aki szimpatikus ember volt nekem addig, amíg a szakmájával foglalkozott. Amikor átlépett a -dirty business- világába, számomra hiteltelen,karrieristává változott.
  A sors fintora révén őt is elérte a Peter elv hatása.
  Az interjúban igazat mond,tényleg így készültek a szakdolgozatok,
  doktori pályamunkák.
  Ha megcsinálja és tényleg ő készíti el,arra azt mondom,igen ez sportemberhez méltó válasz a gáncsoskodóknak.
  Hajrá Pali!

Szólj hozzá!

Te mit javasolsz ezzel kapcsolatban? Van valami kiegészítésed, megjegyzésed?
Segíts másoknak, és írd le itt!

You must be logged in to post a comment.

© 2012 – tanuljtanulni.hu

Elfoglalt, rohanó felnőtteknek segítünk tanulási céljaik gyors és fájdalommentes elérésében, és a munkaerőpiacon való boldogulásban

Oldalunk sütiket (cookie) használ. Az Uniós törvények értelmében kérünk, engedélyezd a sütik használatát! További információ

Az Uniós törvényeknek megfelelően felhívjuk figyelmedet arra, hogy weboldalunk sütiket (cookie) használ. Ezek veszélytelen fájlok, melyekre a felhasználóbarátabb böngészés miatt van szükség. A sütiket letilthatod böngésződ beállításaiban. Az "Engedélyezem" gombra való kattintással elfogadod a sütik használatát.

Bezárás